Ing. arch. Richard Murgaš: Po dobrých zkušenostech se spoluprací a poskytovaným servisem byl pro nás Polyston Solid Surface jasnou volbou.

Majitel ateliéru Richard Murgaš Architects, Ing arch. Richard Murgaš měl jasnou vizi při tvorbě projektu základní soukromé školy Guliver. Vytvořit nadčasovou školu, která bude uvnitř uspořádána způsobem, který bude v budoucnu umět reflektovat na specifické požadavky modifikujícího se vzdělávacího systému na Slovensku. V projektu byl využit důraz na kvalitní materiály, mezi kterými se objevil také náš materiál Polyston Solid Surface. Ve druhé fázi tvorby projektu jsme tak byli zapojeni ve spolupráci vytváření designových umyvadel na míru dle požadavků ateliéru. Přečtěte si v našem rozhovoru s architektem Ing. arch. Richardem Murgašem o výběru dodavatelů do projektu nebo i proč se rozhodli zvolit náš materiál Polyston Solid Surface.

obrazok_nawebZdroj:facebook/richardmurgasarchitects

Dovolte nám v krátkosti se představit. Povězte nám něco o své architektonické tvorbě a projekty, které tvoříte.

Jsme malé regionální studio, které se zaměřuje na kvalitní provedení projektů občanských staveb. Specifičtí jsme tím, že se při stavbách užívaných veřejností snažíme dosáhnout detailu a kvality rodinného domu. Vyžaduje to naše velké pracovní nasazení a vytrvalost, spolupráci a přesvědčení klienta. S našimi klienty spolupracujeme dlouhodobě, pro tento způsob spolupráce je důležitý nejen pracovní, ale také osobní rozměr vztahu klient – ​​architekt. Poslední zadání nás přivedla ke stavbám převážně pro děti, tak si někdy s nadsázkou říkáme i „kinder – architekti“. Tato zadání nás však velmi těší, snažíme se do projektů vkládat řešení, která mají dopad na formování mladých názorů na prostředí kolem sebe.


Představte nám více projekt soukromé základní školy Guliver. Jaké byly hlavní cíle vize a myšlenky při navrhování projektu?

Cílem bylo navrhnout nadčasovou školu, která bude uvnitř uspořádána způsobem, který bude v budoucnu umět reflektovat na specifické požadavky modifikujícího se vzdělávacího systému na Slovensku. Zevně i zevnitř měla posouvat zažitá schémata základní školy na jinou úroveň, nejen pro žáky, ale i pro pedagogy. Škola má jasný, identifikující a zapamatovatelný vizuál. Vnitřní dispozice je členěna do bloků, které mají vlastní charakter a zaměření, vyplněny jsou téměř stejným množstvím kmenových a odborných učeben. Použity jsou kvalitní materiály, mnoho transparentních ploch a rozumná míra digitální techniky tak, aby žáci získali návky takové materiály brát jako přirozené i ve svém budoucím osobním nebo profesním životě.

skola-guliver-projektZdroj:archinfo.sk/tomasmanina

Jaká byla vaše kritéria při výběru dodavatelů k projektu soukromé základní školy Guliver?

Měly to být subjekty ochotné vnímat naše zadání a soustředění na vysokou kvalitu provedených prací, subjekty, které v mnoha ohledech uměly předčit naše předsevzetí, nebo projektovanou kvalitu.

sukromna-skola-guliver-interierZdroj:archinfo.sk/Dynameet

 

Proč jste se rozhodli pro aplikaci našeho materiálu Polyston Solid Surface?

V mnoha ohledech standardní středo a východoevropská produkce sanitárního vybavení a interiérových prvků veřejných školních staveb zásadně zaostává za kvalitou nastavenou skandinávskými zeměmi. Úkolem nás jako architektů a autorů interiérů je hledat cesty, jak v našich podmínkách dosáhnout navrženého designového a funkčního ztvárnění. Pro materiál Polyston Solid Surface jsme se rozhodli s ohledem na naše požadavky na designová umyvadla, která jsme navrhli s ohledem na prostory, jejich uživatele a účel jako atypické výrobky. Po dobrých zkušenostech se spoluprací a poskytovaným servisem na menších zadáních v minulosti byl pro nás Polyston Solid Surface jasnou volbou.

dizajnove-umyvadla-polystonZdroj:facebook/richardmurgasarchitects

V čem byl materiál Polyston Solid Surface jiný, v porovnání s tradičně používanými materiály?

Obrovskou výhodou oproti jiným „umělým kamenům“ je jeho regionální dostupnost, možnost přizpůsobení odstínu základního materiálu a výhodný poměr cena/výkon. Neocenitelné jsou technické rady, jakož i podpůrný servis při návrhu, zpracování dílenské dokumentace a montáži výrobků, informace, které získáváme přímo od výrobce materiálu.

Jaké jsou Vaše plány v projektech do budoucna? Co Vás inspiruje a posouvá ve Vaší tvorbě?

Těšíme se na každý nový projekt, nezávisle na jeho měřítku.Vítáme rozhledané klienty, jejichž názory a požadavky předčí naše očekávání a nutí nás do hloubky promyslet jakékoli zadání.

ucebna-guliverZdroj:archinfo.sk/Dynameet

Soukromá základní škola Guliver patří jednoznačně mezi nejzajímavější architektonické projekty na Slovensku. S využitím kvalitních materiálů a promyšleného designu, dodali architekti z ateliéru Richard Murgaš Architects celému projektu vyšší hodnotu a rafinovanost. Jsme proto hrdí, že jsme se mohli stát součástí a dodat produkty z prémiového materiálu. Materiál Polyston Solid Surface nesplňuje jen vysoké hygienické standardy, ale nabízí také specifický design na míru.

 

vrátiť sa na zoznam noviniek