Inovace v technologiích

Začátkem roku 2020 spouští spoločnosť Polyston s.r.o. ve svých výrobních prostorech výrobu keramického skla s keramickým potiskem. Potisk keramickými inkousty je přelomovou technologií. Prináší výrazně kvalitnejší alternativu vůči sítotisku, která se běžně používá při výrobě produktů ze skla. Rozlišení tisku je až 1440 dpi a barvy se přenášejí přímo na sklo bez použití fólie nebo laminace. Zakalený povrch skla spolu s potiskem je vysoko odolný vůči poškrábání, UV záření, vodě i vysokým teplotám. Je vhodné do exteriéru i interiéru. Touto technologií je možné tlačit na matné i lesklé sklo oboustranně a různě kombinovat poloprůhledné a neprůhledné plochy pro dosáhnutí originálních vizuálních efektů. Potisk na matné sklo prináší praktickou vlastnost povrchu "anti-finger", díky které každý dotyk na skle nezanecháva viditelné otisky a sklo se nemusí často čistit. Více o celkové údržbě skla se dozvíte v časti  Materiály - Péče a údržba.

Nová výrobní linka využívá na potisk keramické inkousty, které se při vytvrzovaní v kalící peci při teplotě do 700 °C se stávají súčastí skleněné plochy. Výsledný potisk získává kvalitu glazúry, odolává vysokým teplotám, chemikáliím a mechanickému poškrábání. Skleněnou desku je možné vyrobit v tloušťce 4 až 19 mm s maximálním rozměrem 3200 x 1500mm a jsou vhodné do interiéru i exteriéru.

Při objednání produktů ze skla a jiných materiálů z nabídky společnosti Polyston s.r.o. můžete výrazně snížit svoje náklady na dodání celkového díla. Pracovní desku a obklady Vám zaměříme najednou  3D skenerem, vývoz a montáž probíhá v jednom termínu s 2 letou zárukou a pozáručním servisem.

Více o produktech

vrátiť sa na zoznam noviniek